Победи за Арда и Славия, но играчите на Тунчев са на бараж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините вълци" ще премерят сили с четвъртия в крайното класиране за място в Европа.

Арда Кърджали надделя над Ботев Пловдив на стадион “Христо Ботев” с убедителното 3:0 и по този начин “сините вълци” си гарантираха 7-ото място, а така и бараж за участие в евротурнирите.

Първите две попадения за тима на Александър Тунчев реализира фланговият нападател Светослав Ковачев, а още по-интересното е, че и за двата гола на крилото асистира полузащитникът Радослав Цонев. Класиката на таблото пък оформи Ласана Ндиайе.

Ботев Пловдив – Арда Кърджали (0:3)

0:1 Светослав Ковачев (32′)

0:2 Светослав Ковачев (75′)

0:3 Ласана Ндиайе (81′)

В другия мач от тази група, който се проведе по същото време, Славия удари Локомотив София с 2:0 в малкото столично дерби, което се проведе на стадион „Александър Шаламанов“.

Точни за “белите” бяха Владимир Николов и Роберто Райчев, които се разписаха в последните минути на срещата.

Славия – Локомотив Сф (2:0)

1:0 Владимир Николов (88′)

2:0 Роберто Райчев (90 1′)

Така в групата за класиране в Европа на първо място финишира Арда, следван от Славия, а на останалите две места са съответно Локомотив София и Ботев Пловдив.

До последно имаше сериозна драма за това кой ще си спечели 7-ата позиция, но в крайна сметка отборът от Кърджали има повод за радост, след като завърши кампанията именно на нея и ще премери сили с един измежду Левски и ЦСКА 1948 на баража.

Арда и Славия имат еднакъв брой точки – 58, но “сините” от Кърджали има предимство в преките двубои при разделянето на първенството.

Снимка: starphoto.bg