Почетино с коментар за шансовете на Челси за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси е похрачил 380 милиона паунда за трансфери досега това лято и е близо до надхвърляне на 1 милиард, откакто Тод Боели пое клуба

Треньорът на Челси Маурисио Почетино призна, че похарчените пари от клуба означават, че те трябва да са претенденти за титлата. Клубът сключи сделка за 58 милиона паунда за Ромео Лавия, за да повиши разходите тази седмица до 173 милиона паунда, след като Мойсес Кайседо също се присъедини наскроо към отбора.

Разходите на клуба това лято стигат 380 милиона паунда. Почетино признава, че въпреки 12-ото място на Челси миналата година, нивата на очакванията са изключително високи и “сините” са готови да спечелят трофеи този сезон.

Почетино заяви: „Казах дори преди новите попълнения, че трябва да очакваме да печелим, трябва да очакваме да имаме манталитет. Сега с Мойсей и Ромео, разбира се, отборът ще има по-добри инструменти, качествени играчи и няма съмнение, че по-добрите играчи ви доближават до победата.

Смятам, че феновете са щастливи и те показаха срещу Ливърпул, че са зад отбора, бяха много шумни и оживени. Усещането е много добро и играчите наистина оцениха енергията на феновете.”

Почетино също даде да се разбере, че играчите на Челси не могат да бъдат самодоволни – дори ако им бъдат дадени осемгодишни договори. Новият модел на заплащане означава, че те получават дългосрочни сделки с по-ниска седмична заплата, но по-дългите договори предлагат по-големи печалби и сигурност.