google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шемп не попадна в тима на Германия

Два дни преди първите стартове за Световната купа в Контиолахти (Финландия) Международният съюз по биатлон (IBU) съобщи за положителни проби при направените PCR-тестове за коронавирус в отборите на Русия, Латвия, Молдова, Франция и Румъния.

От централата заявиха, че членовете на тимовете са изолирани, като информацията е предадена към финландските здравни власти, които трябва да обявят по какъв начин ще се процедура от този момент нататък.

На този етап се знае, че не е необходима карантина за целия тим на Франция.

IBU обяви още миналата седмица, че дори при само една положителна проба в отбор, може да се стигне до поставянето под карантина на всички членове на тима. Все още обаче липсва официално потвърждение дали в случая ще се процедира така с останалите формации.

Положителни COVID-19 тестове в няколко отбора 1

Според различни медии положителни проби са дали също сетрите Паулина и Ивона Фиалкови от Словакия и няколко члена от италианския екип, включително Доминик Виндиш.

Стана ясно също, че една от звездите на германския тим в последните сезон – Зимон Шемп, също пропуска стартовете в Контиолахти този уикенд.

В събота ще се състоят двете индивидуални надпревари – първо при мъжете (20 км), а след това и при дамите (15 км).

За следващия ден са насрочени спринтовете – отново първо при биатлонистите (10 км), а малко по-късно и при жените (7.5 км).

Следващата седмица предстоят нови шест старта, които също се проведат в Контиолахти. Предвидени са спринтове, преследвания и щафети.