Полузащитник на Ливърпул се върна към тренировъчния режим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алекс Окслейд-Чембърлейн може да започне като титуляр за Ливърпул срещу Мидтиланд в сряда

Халфът Алекс Окслейд-Чембърлейн е взел дейно участие в тренировката на Ливърпул във вторник, но Жоел Матип и Къртис Джоунс пропуснаха заниманието, което бе последно за тима преди мача с Мидтиланд в Шампионската лига в сряда.

Чембърлейн не е играл за мърсисайдци от края на сезон 2019/20, когато на 26 юни взе участие в двубоя срещу Нюкасъл. Той пропусна всички срещи на своя тим оттогава поради контузия. Очаква се 27-годишният англичанин да започне като титуляр срещу Мидтиланд и да даде допълнителна опция на Юрген Клоп в средата на терена в предстоящит мачове.

„Червените” ще летят за Дания след тренировката, като се очаква наставникът Юрген Клоп да направи няколко промени в състава за двубоя с датския шампион. Ливърпул вече си е осигурил участие на 1/8-финалите като победител в групата и е вероятно да спести сили за мача от Премиър Лийг срещу Фулъм в неделя.

Централният защитник Жоел Матип ще отсъства от състава, като той игра в пет от последните шест мача по 90 минути. Къртис Джоунс пък получи удар над кръста при категоричната победа с 4:0 над Уулвърхемптън и е вероятно превантивно да не тренира.