google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наказаха Монтана с лишаване от домакинство за два мача и глоба от 1250 лева

Броени седмици, след като родният футболен пейзаж се сдоби с печална международна слава заради ексцесиите по време на двубой от софийската областна група, нов позорен инцидент беляза българските първенства.

Този път дори става въпрос за мач между подрастващи…

В поредния кръг от елитната юношеска група (до 17 години) между Монтана и Пирин, млад зрител нахлу на терена и хвана за гушата играча на гостите от Благоевград Даниел Ставрев.

Примитивното меле продължи с разправия между футболистите на двата тима, в което състезател на Монтана изрита в бедрото друг играч на Пирин – Мартин Бачев.

Арбитърът Даниел Иванов опита да успокои страстите, показвайки два червени картона на домакините, а веднага след това сложи край на срещата при резултат 1:1.

В резултат на дивотиите на терена в северозападния ни град, разразили се след изравнителния гол на капитана на пиринци Юлиян Тумбев в последната минута, Дисциплинарната комисия на зоналната централа на БФС наказа Монтана с лишаване от домакинство в две срещи и глоба от 1250 лв.

“Моите футболисти се радваха за попадението, когато стана неприятният инцидент,” коментира наставникът на Пирин Илко Христов.

“Някакво момче от публиката извън огражденията мина през дупка в мрежата и се нахвърли върху Дани Ставрев. Доколкото разбрах, юноша е от тяхната школа в по-горна възраст.

“В суматохата беше ритнат от противников играч Марти Бачев. Втурнахме се с колегата от Монтана Панталей Заков и бързо успокоихме ситуацията, децата се поздравиха, а двамата изгонени от неговия отбор дойдоха да се извинят.”