Португалски талант не бърза за трансфер в Ливърпул или Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата англисйки гранда се интересуват от Антонио Силва, но играчът не бърза да напуска Бенфика

Според португалската медия Record, отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед са сред тези, които постоянно следят изявите на 19-годишния защитник Антонио Силва. Играчът е добре запознат с техния интерес, но не бърза да напуска настоящия си клуб Бенфика.

Антонио Силва израсна като част от този отбор на Бенфика. Идвайки от тяхната младежка академия, 19-годишният защитник мечтае да бъде капитан на лисабоснките “орли” в близко бъдеще и остава спокоен за кариерата си, особено в светлината на нарастващия интерес от страна на топ отбори. Възходът на Силва му спечели място и в португалския национален отбор, като Роберто Мартинес редовно го вика в състава. Изявите му за Бенфика им помогнаха да спечелят титлата в португалското първенство миналия сезон и го поставиха на радара на някои от най-добрите отбори, особено грандовете от Висшата лига.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед имат желание да го привлекат в бъдеще, като “червените дяволи” вече мислят за трансфер на 19-годишния защитник през 2024 г. Ерик тен Хаг иска да подсили защитната си линия и гледа на Силва като на дългосрочна опция за своя отбор.

Бенфика е поставил на своя талант освобождаваща клауза от 120 милиона евро, така че Манчестър Юнайтед ще трябва да плати над 100 милиона евро , за да убеди португалския клуб за продажба. Имайки предвид това, отборът на Бенфика ще се чувства спокоен за Антонио Силва и няма лесно да се поддаде на натиска от отбора Висшата лига.