“Подшушнаха” на Дерменджиев и… включи Гълъбинов в състава си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Таранът на Специя Андрей Гълъбинов в крайна сметка бе повикан в разширения състав на българския национален тим за серията мачове този месец.

По-рано тази седмица селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев определи група от 27 футболисти за предстоящия полуфинален плейоф за финалите на европейското първенство срещу Унгария на 8 октомври, както и за двубоите срещу Финландия (11 октомври) и Уелс (14 октомври) в турнира Лига на нациите.

От състава обаче липсваха както направилият фурор в Серия А Гълъбинов, така и изявилият се бляскаво халф на Лудогорец Доминик Янков.

След сериозни критики, включително от 7 Спорт, Дерменджиев все пак е изпратил повиквателна на нападателя, аргументирайки се с отпадането от групата на Спас Делев, който бе диагностициран с коронавирус за втори път през последния месец.

Все още няма информация дали Гълъбинов ще се съгласи да дойде, имайки предвид, че повиквателната му стана факт главно заради натиска от страна на някои медии.

Гълъбинов има 2 гола в 11 мача за България, като треньорът, който се осмели да го включи в състава си бе Любо Пенев. Именно под негово ръководство Андрей реализира двете си попадения.