google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хърватите имат минимални шансове да продължат в директните елиминации на Европейското 2024

Тази вечер от 22:00 часа отборите на Хърватия и Италия се срещат в мач от Евро 2024 от група В. Двубоят е последен за двете страни от груповата фаза и е от решаващо значение за класиране на 1/8-финалите.

Хърватия влиза в мача срещу Италия на фона на равенство 2:2 срещу Албания. Те бяха победени от Испания с 3:0 преди това. Ватрените трябва да победят адзурите, за да таят надежди за класиране. Ще бъде интересно да видим дали ще успеят да постигнат положителен резултат срещу Италия тази вечер. Няма съмнение, че Златко Далич има качествен състав, но хърватите ще трябва да повишат нивата си на представяне, за да стигнат до следващия кръг на състезанието.

Междувременно Италия е с три точки след първите си два двубоя на Евро 2024. Италианците загубиха с 0:1 от Испания във втория кръг на груповата фаза, а на старта надвиха Албания с 2:1. Те се нуждаят от равенство, което да ги изпрати в 1/8-финалната фаза. Лучано Спалети има млад и амбициозен състав на разположение, който е готов да се бори до последно да защити европейската си титла.

Хърватия спечели само два от последните си пет мача срещу Италия и ще има сериозни трудности да надвие Скуадрата в предстоящия мач. Хърватите ще бъдат без услугите на Никола Влашич, който трябваше да напусне лагера на Хърватия заради контузия. Лука Модрич и Матео Ковачич се очаква да бъдат ключови фигури в средата на терена, а Майер, Будимир, Крамарич е необходимо да бъдат на върха на възможностите си, за да затруднят максимално италианската отбрана. Хърватия влиза като аутсайдер в двубоя с адзурите и би било изненада да спечели, но това е последният им шанс да останат в турнира и възпитаниците на Златко Далич ще дадат всичко от себе си.