Поставиха легендарния Волфганг Пихлер в изкуствена кома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият изтъкнат германски треньор по биатлон Волфганг Пихлер е бил поставен в изкуствена кома, след като е получил инфаркт, съобщава “Билд”.

Изданието информира, че 65-годишният специалист се почувствал зле, карайки велосипед в родния Руполдинг, в резултат на което паднал на пътя и получил тежки травми в главата.

Поставиха легендарния Волфганг Пихлер в изкуствена кома 1

Пихлер е реанимиран на място и откаран в болницата в Траунщайн, където лекарите са го поставили в изкуствена кома. Според информация на шведския олимпийски комитет състоянието на специалиста остава сериозно, но стабилно.

Пихлер оглавява шведския национален тим в продължение на 16 години между 1995 и 2011 година. Под негово ръководство Швеция печели куп медали от световни първенства и стартове за Световната купа.

Под наставничеството на Пихлер Магдалена Форсберг спечели шест пъти Световната купа, както и шест титли от световни първенства. Медали от световни първенства и Олимпиади пък печелят Хелена Екхолм, Ана-Карин Олофсон и Бьорн Фери.

Пихлер бе начело на женския национален отбор на Русия, а след това отново оглави шведския тим, като междувременно подготвяше и британската биатлонистка Аманда Лайтфуут.

През 2019 година той слага край на треньорската си кариера.