Правителството в Италия с важно предупреждение за сезона в Серия “А”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Министърът на здравеопазването на Италия Сандра Зампа заяви, че ако даден играч е зарасен с коронавирус след подновяването на груповите тренировки, то сезонът в Серия “А” директно се спира и няма да се доиграе.

Правителството изпрати медицинския протокол на Италианската футболна федерация и предупредиха централата, че трябва да настъпят промени преди клубовете да получат позволение да възобновят тренировки в понеделник.

Най-важният момент от този протокол е, че ако някой от клуба, независимо дали футболист или служител е заразен с COVID-19, тогава целият отбор трябва да премине през задължителна 15-дневна карантина.

Това не е заложено от моделите, които ще изпълняват в Бундеслигата или Висшата лига. В английското и немското първенство ще се изолира само заразения коронавирус. Но в Италия смятат, че има голяма вероятност един футболист да зарази голяма част от отбора, поради което изолацията на всички е наложителна.

„Няма никакво съмнение, че ако някой е тестван положително за COVID-19 в клуба, всичко спира. Карантината става автоматична и целият сезон приключва. Ако не спрат, вирусът ще ги спре. Да изпитваш любов към футбола, означава да се грижиш за хората, които работят в него“, сподели Сандра Зампа пред Radio Kiss Kiss.

“Единствената причина, поради която говорим за възобновяване на първенството, е икономическото въздействие“, каза още министърът на здравеопазването