Президентът на Ла лига: Мачове може да има в края на май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на испанската лига Хосе Тебас проведе двучасова видеовръзка с представителите на водещите медии, в която разкри, че мачовете в първенствата и евротурнирите могат да започнат най-рано на 29-ти май. Това е датата, която се обсъжда от футболните шефове, но тя най-вероятно ще засегне само вътрешните първенства. За продължаването на евротурнирите ще се разгледат два варианта: да се рестартират заедно с първенствата или да се проведат след завършването на вътрешните шампионати.

„ Мислим да рестартираме сезона на 29-ти май или на 6-ти юни. Това важи както за „Ла лига“ така и за останалите европейски държави.  Следващата възможност е чак на 28-ми юни. Точните дати ще дадат възможност на отборите да си направят планове за някаква физическа подготовка.  Надяваме се сезонът да приключи до края на Август и да не попречи за нормалното протичане на следващата кампания.“

Обсъждат се два варианта. При първия, вътрешните първенства и евротурнирите ще се играят паралелно. Вторият е, първенствата да се проведат през юни и юли, след което да се изиграят оставащите мачове от евротурнирите. При този възможност, отборите, който не са ангажирани с евробитки, ще могат да направят пълноценна почивка и подготовка за новия сезон.

„За момента не говорим за анулиране на сезона, дори и да се наложи да играем пред празни трибуни“ – продължи Тебас.

През вчерашния ден британските медии разкриха, че Парламента на Великобритания е дал своето разрешение за подновяването на Висшата лига в началото на юни. 29-ти май се пада в петък и това е най-ранната възможна дата, за която говори УЕФА. Много по-вероятно е първенствата да стартират една седмица по-късно. Естествено, какво ще се случи, зависи изцяло от развитието на пандемията от коронавирус.