ПСЖ предложи Шави Симонс на Тотнъм с цел да вземе Хари Кейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" имат шанс да вземат 20-годишния атакуващ полузащитник

Според журналиста Джанлука Ди Марцио, Тотнъм има възможност да привлече Шави Симонс. 20-годишният футболист наскоро се завърна в Пари Сен Жермен и френският клуб го е предложил на Тотнъм, тъй като се опитва да сключи сделка за нападателя Хари Кейн.

Симонс попадна в светлината на прожекторите много рано в кариерата си заради огромния си потенциал. 20-годишният младеж премина през редиците на известната младежка академия на Барселона. Но той напусна каталунския гигант в младежката академия на ПСЖ през лятото на 2019 г. Докато очакванията бяха, че той ще пробие в първия им отбор за нула време и ще започне да бъде редовен играч, нещата така и не се получиха за младия нидерландец.

През изминалия сезон футболистът бе част от ПСВ Айндховен. Симонс участва в общо 48 мача за нидерландския клуб. Той натрупа близо 3800 минути и допринесе за 34 гола. 20-годишният офанзивен халф намери вратата на 22 пъти и записа 12 асистенции.

И след изключителен сезон в ПСВ Айндховен, ПСЖ решиха да се възползват от клаузата и да си върнат Симонс. Сега обаче има възможност футболистът да бъде пратен под наем. Журналистът Ди Марцио предполага, че той може да бъде използван от ПСЖ в преследването на голаджията на Тотнъм – Хари Кейн. Френският клуб търси нов лидер за атаката си на фона на несигурността около бъдещето на Килиан Мбапе и Неймар и те са вперили очи в Кейн.