Рафа Надал посочи осем играчи, които могат да го спрат в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Григор Димитров не е сред изброените от испанеца

Испанският матадор Рафа Надал посочи шест състезатели, които са в състояние да му попречат да спечели 14-а титла на Откритото първенство на Франция, което започва на 30 май.

Евентуален триумф на “Ролан Гарос” би превърнал Рафа в най-успешния тенисист за всички времена с 21 победи в турнири от Големия Шлем. До този момент Надал и Роджър Федерер имат по 20.

“Има много играчи, които се представят отлично”, коментира Рафа, започвайки предвижданията си с една възможна изненада: 22-годишният норвежец Каспър Рууд.

Надал заяви, че скандинавецът се наслаждава на невероятен сезон на клей, успявайки да достигне полуфиналите на “Мастърс” турнирите в Монте Карло и Мадрид. Тази седмица пък той спечели титлата в Женева.

Рафа назова и още петима играчи, които биха могли да му създадат големи проблеми в Париж: “Доминик Тийм винаги е голям претендент. Циципас, Зверев, Рубльов, може би Шаповалов”.

“Мисля, че наистина има много играчи, които се представят добре. Има страхотни играчи в топ добра форма. Разбира се, там ще бъдат и онези, за които всички знаем: Новак и Роджър. Така че нека видим какво ще се случи.”

Рафа е големият фаворит и на букмейкърите. Bet365 спортни залози  предлага коефициент 1.83 за негова титла. На второ място е поставен Новак Джокович с 4.33, а трети е Доминик Тийм – със 7.00.

Надал изрази задоволство от моментната си форма.

“Чувствам се добре,” каза той. “Показах постоянство, спечелих два турнира, играх на два четвъртфинала и в края на клей сезона играя по-добре, отколкото когато започнах. Титлата в Рим беше голям позитив за мен.”

Рафа обаче за пореден път заяви, че трябва да положиш максимум усилия, за да спечелиш “Ролан Гарос”.

“Винаги е едно и също. Трябва да бъдеш там, да свикнеш с условията, да тренираш правилно преди турнира, а когато започне да се опиташ да бъдеш на много високо ниво още от самото начало. След това играеш ден за ден, надявайки се да покачваш нивото. Така се стараеш да си дадеш шанс за крайната победа.”