Виландер: “Рафа Надал остарява, кариерата му е края си”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тялото му не може да понася досегашните натоварвания", смята шведът

Бившият шведски тенисист Матс Виландер, който след края на състезателната си кариера се изявява като анализатор, предрича, че кариерата на Рафа Надал върви към своя логичен край.

Както вече стана ясно Матадора обяви, че си взема почивка и няма да участва в турнири до края на годината.

“Напоследък все повече свикваме с очакването, че Надал няма да е способен да играе,” коментира Виландер. “Той винаги полага усилия и има готовност да излезе на корта, но вече просто не може. С всяка изминала година изглежда така, сякаш се състезава все по-малко.

Виландер: "Рафа Надал остарява, кариерата му е края си" 1

“Рафа остарява и тялото му няма да може да понесе много повече. Това, което се случва с Надал, ме натъжава и тревожи много, но той ще се завръща до момента, в който вече не е в състояние да го прави. Желанието му за игра все още е непокътнатно.

“Много хора определят това като края на една ера, но аз не мисля така. Може да е краят на печеленето на турнири от Големия шлем, но специалната връзка между Рафа и Ролан Гарос няма да приключи до момента, в който той окачи ракетата.

“Ерата на печеленето на „мейджър“ титли може и да е приключила, но не и тази на препълнените трибуни с фенове, които искат да го гледат. В това отношение Надал има още няколко години пред себе си, а същото важи и за Роджър Федерер.”

35-годишният Надал е един от най-успешните тенисисти за всички времена. Той има във витрината си 20 титли от турнири от Големия Шлем.