Разкриха подробности за правилата при подновяването на Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Немският футбол е много близо до своето завръщане. В началото на месец май се очаква Бундеслигата да се поднови и да бъде бъде първото голямо първенство, което се възобновява по време на пандемията от коронавирус.

Германската футболна лига е разработила голям план с правила, който е консултиран с правителството и ако разпространението на заразата не надвиши нормалните граници, то въпросната концепция трябва да позволи двубоите отново да стартират от 9 май.

Мачовете ще се играят при закрити врата като дори броят на служителите на клубовете ще е ограничен. Концепцията на Германската футболна лига включва 2 документа – единият е с условията, при които изобщо може да бъде подновен футболът, а в другия се съдържат 41 страници и има всички подробности как един мач може да се проведе в условията на пандемията.

„Sport Bild” изнесе информация за най-важните правила при подновяването на мачовете, а ето и кои са те:

Няма да излизат деца с играчите и без отборни снимки

В началото на мачовете няма да излизат деца с футболистите, както и талисмани. Отборните снимки и подреждането на отборите, както и официалното ръкостискане преди мач, отпадат. Фотографите на терена може да стоят само зад вратите. Служителите, които отговарят за телевизионното излъчване, ще трябва да попълват въпросници за евентуални симптоми за коронавирус.

Хотелите на отборите ще са под строг режм

Хотелите на футболните клубове също ще трябва да се придържат към много строги мерки. Персоналът ще трябва винаги да носи маска и да дезинфекцира редовно ръцете си. Допускат се минимални контакти с играчите, а храната и напитките трябва да са готови преди пристигането на футболистите.

Какво ще стане при случай на коронавирус в отбора?

Несъмнено това е най-важният въпрос при подновяването на първенството. Според разработената концепция, то това ще значи изолация на самия футболист, но не и на останалите играчи в тима. Важното е всеки клуб да разполага с достатъчно състезатели за провеждането на футболен мач – 14 полеви играчи + 2-ма вратари.