Реал Мадрид изпраща атакуващ халф в клуб от Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фрозиноне ще привлече Рейние Жезус от Реал Мадрид

Според реномирания италиански журналист Фабрицио Романо, халфът на Реал Мадрид Рейние Жезус е много блзио до преминаване в отбора на Фрозиноне. Тимът от Серия А наскоро се свърза с Реал Мадрид, за да обсъдят транфер на 21-годишния потенциален играч. И двете страни постигнаха споразумение за трансфер под наем, като италианският клуб няма опция за закупуване.

Рейние Жезус изпитва затруднения да постигне прогрес в кариерата си, откакто се присъедини към Реал Мадрид от Фламенго през януари 2020 г. Бразилският атакуващ полузащитник беше голям талант в родината си и предизвика сравнения с Кака, така че очакванията бяха големи, когато той се присъедини към Реал Мадрид преди три години и половина.

21-годишният футболист обаче не успя дас е наложи в първия тим на Карло Анчлоит. Рейние имаше 2-годишен престой под наем в Борусия Дортмнд, като вкара само 1 гол в 39 мача, имайки предимно периферна роля в състава. Нещата тръгнаха от зле към по-зле през миналия сезон, след като той се присъедини към Жирона под наем от Реал Мадрид и изигра само 18 мача, вкарвайки 1 гол с 2 асистенции. Младежът няма място в първия отбор на Реал Мадрид след последните си два престоя извън клуба и отново ще бъде трансфериран.

Престой в Серия А може да възроди кариерата на Рейние. Информацията на Фабрицио Романо твърди, че Фрозиноне и Реал Мадрид са договорили сделка за бразилския полузащитник. Клубът от Серия А ще подпише с бразилеца под наем до края на кампанията.