Барселона е близо до привличането на сенегалски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
20-годишният защитник Мамаду Фол е пред трансфер в каталунския гранд

Според информация на медията The Athletic, младият сенегалски защитник Мамаду Фол е обект на интерес от страна на Барселона. Действащият шампион на Ла Лига е близо до подписването на 20-годишния централен защитник от Лос Анджелис ФК. Каталунците се надяват да го вземат под наем до края на сезон 2023/24, като същевременно да имат опция за закупуване на таланта.

Мамаду Фол се утвърди като един от най-обещаващите млади централни защитници в американската лига МЛС, откакто се присъедини към Лос Анжелис ФК след престой под наем в Испания. Сенегалският защитник се появи пет пъти досега този сезон, въпреки че само една от тези изяви дойде в МЛС, тъй като играчът се състезава и за втория отбор на ЛАФК.

Възпитаник на Академията Монтверде във Флорида, 20-годишният играч се присъедини към Лос Анджелис ФК през юни 2021 г. Междувременно той прекара сезон 2022/23 под наем във Виляреал, като основно играеше за резервния отбор на Жълтата подводница. И Фол може скоро да се върне в Испания, като Барселона напредва в преговорите за осигуряване на услугите му това лято.

Каталунският гранд може да подпише с още един или двама играчи до края на прозореца, като Жоао Феликс е основната цел. Твърди се, че португалският национал е готов да намали заплатите си, за да се заиграе в Барса и предстои да видим дали трансферът ще се осъществи.