Реал Мадрид може да замени Куртоа с един от героите на Мондиал 2022
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" и Ясин Буну са в контакт относно евентуален трансфер през лятото

Според информация на френската медия Foot Mercato, мароканският вратар Ясин Буну е обект на интерес от страна на Реал Мадрид. “Лос бланкос” претърсват пазара за краткосрочен заместник на Тибо Куртоа, след като белгийският национал получи контузия в коляното.

Реал Мадрид вече са започнали преговори с мароканския вратар, като Севиля го оценява на 20 милиона евро. Ясин Буну се присъедини към Севиля под наем от Жирона през септември 2019 г. Мароканският национал беше ключова фигура при триумфа на Севиля в Лига Европа през 2019/20. Така че едва ли беше изненадващо, че андалуският клуб подписа с Буну за постоянно преди три години. И оттогава той прогресира значително, помагайки и на Мароко да запише история на Световното първенство по футбол през 2022 г., докато спечели още една Лига Европа миналия сезон.

Ясин Буну има 140 мача досега за Севиля, запазвайки 58 чисти мреж . И 32-годишният играч привлече вниманието на няколко водещи тима с прогреса си през последните четири сезона. Реал Мадрид може да е следващата му дестинация, след като Тибо Куртоа получи неприятна контузия по време на тренировка тази седмица и ще отсъства почти през целия сезон 2023/24.

Информации от Англия твърдят, че Давид де Хеа е близо до преминаване в Реал Мадрид, но Ясин Буну също е вариант. Изданието Foot Mercato твърди, че мароканският национал е фаворит за заместник на Куртоа за предстоящия сезон.