Висшата лига отново е тук – Бърнли и Ман Сити дават старт на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сезон 2023/24 в Премиър Лийг стартира с двубой между шампиона на Чемпиъншип и носителя на требъл от миналата кампания

На стадион “Търф Мур” тази вечер от 22:00 ч. ще започне сезон 2023/24 на Висшата лига и ще предложи шанс на новака Бърнли да направи звезден старт на кампанията, когато се изправи срещу Манчестър Сити – носителя на требъл от миналия сезон. В никакъв случай това няма да е лесна задача за Венсан Компани и неговия отбор на Бърнли, който ще под напрежение да се представи добре срещу този страхотен отбор на Пеп Гуардиола. Последният път, когато двата тима се срещнаха, беше във ФА Къп миналия сезон, а Манчестър Сити разгроми своя съперник с 6:0, но сега се очаква двубоят да е доста по-различен.

Пеп Гуардиола ще започне още един предизвикателен сезон с Манчестър Сити, който се стреми да счупи нови рекорди. Те ще опитат да спечелят четири поредни пъти Висшата лига, нещо, което не е правено досега в историята на състезанието. Мениджърът се увери, че отборът е почти непокътнат след требъла през миналия сезон. Но някои ключови играчи напуснаха “Етихад” – Илкай Гюндоган и Рияд Марез клуба, но Гуардиола ще се надява други футболисти да не си тръгват това лято.

Манчестър Сити ще се надява да спечели първия си мач в лигата след загубата  от Арсенал в Къмюнити Шийлд. Артилеристите победиха хората на Гуардиола чрез изпълнение на дузпи миналата неделя. Гол на Леандро Тросард в 100-та минута заличи красивото попадение на Коул Палмър за “гражданите” в хода на редовното време. Сигурно е, че Пеп Гуардиола ще влезе в сезона с високи амбиции. Основната му задача ще бъде да поддържа отбора мотивиран и гладен за успехи.

Бърнли бе безупречен в Чемпиъншип през миналия сезон и спечели лигата, за да си осигури директна промоция. Отборът играеше офанзивно и това надали ще се промени във Висшата лига. Бърнли все още няма гол срещу Манчестър Сити от декември 2019 г. и ще се стреми най-малкото да намери мрежата на старта на сезона. Бърнли допусна цели 40 гола в последните си 11 мача срещу Манчестър Сити и е наясно, че има много труден тест при завръщането си сред най-добрите в Англия.