Реал Мадрид подчини Барса в първото Ел Класико за сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кралския клуб" спечели с 3:1 визитата си на "Камп Ноу"

Първото Ел Класико в историята, на което не присъстваха фенове по трибуните, завърши с успех с 3:1 на Реал Мадрид при визитата на Барселона в 7-ия кръг на Ла Лига.

„Лос бланкос“ дръпнаха с ранен гол в 5-ата минута на Валверде, а три по-късно Ансу Фати изравни. През втората част Серхио Рамос покачи на 2:1 от дузпа, а Лука Модрич отбеляза трети гол за гостите в 90-ата минута. Така след успеха днес Реал Мадрид оглави класирането в Ла Лига с 13 точки. Барселона остава на 10-ата позиция със 7 точки.

Пет минути след първия съдийски сигнал „кралския клуб“ откри резултата. Начо комбнинира с Бензема, французинът изеде умело Валверде, който с плътен удар прати покрай вратаря Нето за 0:1.

Каталунците обаче успяха бързо да възстановят равенството. В 8-ата минута Жорди Алба бе изведен добре на левия фланг, последва пас към Ансу Фати, който отбеляза и се превърна в най-младия голмайстор в Ел Класико със своите 17 години.

В 24-ата минута двата тима направиха по един сериозен пропуск. Първо Ансу Фати центрира за Меси, аржентинецът овладя на гърди, финтира Рамос и стреля в долния ляв ъгъл, но Куртоа спаси с плонж. В ответната атака Бензема бе изведен на чиста позиция, но прати в Нето.

Динамиката в дербито на кръга се запази и след почивката.

В 52-ата Меси извади Ансу Фати отдясно, младокът задържа в наказателното поле и успя да отправи диагонален удар покрай бранител, а кълбото премина много близо до десния страничен стълб. Две по-късно Коутиньо отправи опасен удар с глава, но малко не му достигна да отбележи втори гол за Барселона.

Клеман Лангле задържа за фланелката Рамос в наказателното поле, след което реферът прегледа ситуацията на видеоповторение и отсъди дузпа в полза на Реал, която капитанът Рамос превърна в гол – 2:1 за гостите в 63-ата минута.

Атаките към двете врати следваха една след друга, а в 85-ата Нето успя да отрази два поредни удара на Нето. В същата минута Рамос засече от воле центриране отляво, но ударът му попадна в обсега на вратаря, който спаси.

В последната минута от редовното време нето излезе и пресече подаване за Винисиус, топката обаче се отклони към Модрич, който задържа хладнокръвно и след няколко залъгващи движения прати в мрежата за 1:3.

Реферът даде 5 минути продължение, в което не паднаха нови голове.