Реал Мадрид срази Брага като гост за 3 от 3 в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" гледа към 1/8-финалите в турнира

Реал Мадрид постигна победа с 2:1 при гостуването си на Спортинг Брага в двубой от 3-ия кръг на група С в Шампионска лига. За испанския тим това бе трета поредна победа в състезанието. Тимът на Карло Анчелоти е убедителен лидер в групата с 9 точки. Наполи, който надви Унион Берлин с 1:0 като гост, е втори в подреждането с 6 пункта.

Реал Мадрид изигра добро първо полувреме на “Ещадио Мунисипал де Брага” и се прибра на почивка с гол преднина. Родриго засече подаване на сънародника си Винисиус и откри резултата в 16-ата минута. В 35-ата минута Родриго вкара топката за втори път във вратата на противника, но голът не бе зачетен поради засада.

Второто полувреме стартира на високи обороти и предложи доста ситуации пред двете врати. В 61-вата минута обаче Реал удари за втори път. Джуд Белингам вкара 11-ия си гол за “белия балет” след нова асистенция на Винисиус Жуниор.

Брага зарадва феновете си с попадение на нападателя Алваро Джало в 63-ата минута. Малко след това вратарят на гостите Кепа направи чудесно спаяване при удар на Рикардо Орта.

В 83-ата минута гол на Винисиус Жуниор бе отменен заради асада. Пет минути след това Брага поискаха дузпа и се стигна до намесата на ВАР, но 11-метров наказателен удар не бе отсъден.

В крайна сметка Брага загуби двубоя и остана с 3 точки в актива си на 3-ата позиция. В следващия кръг португалският тим има тежка визита на “Сантяго Бернабеу” на 8 ноември.