Реал Сосиедад обяви трансфера на бранител на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кийрън Тиърни напука "Емирейтс"

Испанският Реал Сосиедад се похвали с покупката на левия краен бранител Кийрън Тиърни. Шотландецът ще напусне Арсенал за само година, тъй като трансферът му в Сосиедад не е постоянен, а едногодишен наем. В споразумението между двата клуба няма и опция за откупуване през следващото лято.

Тиърни пристигна на “Емирейтс” през 2019 година срещу 27 милина евро, които бяха платени на бившия му клуб – Селтик, където той прави първите си стъпки като футболист. Престоят му в Арсенал започна силно и той бързо се утвърди като титуляр. Впоследствие обаче Микел Артета реши да промени тактическата постройка на тима и замени Тиърни с Олександър Зинченко.

Причината за тази смяна са по-добрата техника на украинеца, който обича да влиза към центъра на терена, за да участва в изграждането на атаките на своя отбор. Тиърни също се опитва да играе в тази роля, но той далеч не е толкова успешен колкото колегата си.

Въпреки това обаче Артета знае колко ценен може да бъде шотландецът. Точно поради тази причина той не иска да се разделя с него за постоянно. Не е изключено обаче и Реал Сосиедад да решат да направят оферта за Тиърни в края на сезона, ако са доволни от качествата му. Засега обаче той остава играч на Арсенал, който играе под наем в Реал Сосиедад.