РЕШЕНО: Франк де Бур вече не е треньор на Нидерландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Местната федерация вече е в трескаво търсене на негов наследник

Националният тим на Нидерландия, който отпадна на осминафиналите на Евро 2020, вече няма да бъде предвождан от Франк де Бур, потвърди местната футболна асоциация.

Селекционерът предпочел да оваканти поста, тъй като в контракта му имало клауза, според която той няма да продължи да бъде начело на „лалетата“, ако не достигне поне до четвъртфинал на европейското първенство.

„В очакване на оценката от турнира реших да не продължавам да бъда селекционер на отбора,” обяви и самият Де Бур. “Целта ни не бе постигната, това е ясно.

“Когато ми предложиха да бъда треньор през 2020 г., мислех, че това е чест и предизвикателство, но също така бях наясно с натиска, който ще дойде от момента, в който застана начело.

“Сега натискът се увеличава и това не влияе добре на мен или отбора. Искам да благодаря на всички играчи и на нашите фенове, които ни подкрепяха“.

Футболната асоциация на Нидерландия излезе с лакочнично изявление.

“Резултатът от избора на Франк за треньор се оказа по-различен, отколкото очаквахме. Сега трябва бързо да намерим негов наследник, защото на 1 септември ще имаме важен мач срещу Норвегия“.