Роберт Левандовски: Показахме, че сме най-добрият отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Топ голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски обяви, че неговите съотборници са показали по-добър футбол и логично са триумфирали във финала за Купата на Германия. Баварците разбиха Байер Леверкузен с 4:2 за да си гарантират 20-тата Купа на страната в славната си история. Преди три седмици Байерн си осигури и първото място в Бундеслига, което се явява 8-ма поредна титла за отбора.

„Показахме ясно, че сме най-добият отбор и със сигурност горяхме от желание да спечелим тази купа. Щастлив съм, че отборът игра много добре. През първата част бяхме невероятни при преливането от защита в атака. Когато вкарах първият си гол си помислих: Просто опитай!. За втория ми гол, получих страхотен пас от Перишич, видях че вратарят е малко по напред и просто го прехвърлих.“- заяви Левандовски след края на мача.

Капитанът Мануел Нойер също изрази задоволството си от победата: „ Просто сме радостни и горди от работата на целия състав. Заради пандемията от коронавирус, тази Купа става още по-специална. Никога не сме си представяли, че ще печелим трофеи пред празни трибуни. Въпреки това, ясно се вижда, че през последните седмици нашият отбор е пределно мотивиран и жаден за успехи, а футболистите винаги се стараят да покажат най-доброто от себе си. Футболът, който показахме, определено е нещо специално.“