Роберто Манчини: Целим се да сме до края на турнира
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Първият мач винаги е адски труден", признава специалистът

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини обяви, че целта на „адзурите“ е да играят до самия край на Евро 2020. Турнирът стартира утре от 22:00 часа българско време с двубоя между Италия и Турция.

„Сега виждаме светлина в края на тунела след целият този стрес с пандемията. Искаме да направим хората щастливи и да ги впечатлим за 90-те минути”, споделя Манчини.

„Когато има такива големи събития, дори тези, които не следят футбола, започват да гледат мачовете, така че знаем, че сме важни за всички хора в страната. Първият мач винаги е адски труден. Трябва да се справим с очакванията и да не мислим за тях като нещо негативно. Нужно е да се фокусираме върху нашата работа и да сторим необходимото”, заявява треньорът на „адзурите” преди двубоя утре в Рим.

„Има напрежение при нас и няма как да е друго. Турция е отбор с невероятни таланти, които ще трябва да ги обезвредим”, коментира още специалистът преди първия мач на европейското първенство.

В щаба си Манчини разполага с много бивши съотборници от Сампдория – Джанлука Виали и Фаусто Салсано. Затова той бе запитан дали в отбора не мислят и за трофея. „Надявам се, че финалният резултат ще е същия. Отборът има голям дух, комплексност и има общо с онзи отбор на Самп. Целим се да сме до края на турнира.“