Ролан Гарос ще се проведе с публика през есента

Прочетена:152
Ролан Гарос ще се проведе с публика през есента 1
0 0

Френската тенис федерация потвърди своите намерения да проведе Ролан Гарос през есента с фенове по трибуните. Кортовете ще могат да са заети с около 50-60% от пълния си капацитет и ще се спазват строги мерки за сигурност.

Билетите за турнира, който по новия план ще стартира на 27 септември, ще бъдат пуснати в продажба само след няколко дни – на 9 юли.

„FFT се адаптира и ще продължи да се адаптира към ситуацията, причината заради пандемията Covid-19. Подготвени са протоколи, като основната им цел е защита на зрителите, които ще посетят това историческо издание на Ролан Гарос“, се казва в изявлението.

Президентът на френската федерация Бернар Гиудичели сподели, че на големите кортове ще бъде позволено заедно да седи група от максимум 4-ма души с празна седалка между отделните групи. Ролан Гарос има и десетки по-малки кортове като на тях всяка втора седалка трябва да бъде празна.

Ролан Гарос планира да има и квалификационен турнир, както и стандартен формат на турнирите по двойки, докато това не е сигурно за US Open.

Сподели