Роналдо изпрати Левски на мечтан сблъсък срещу Айнтрахт Фракфурт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" спечелиха реванша срещу Апоел Беер Шева с гол в добавеното време

Левски записа успех с 2:1 срещу Апоел Беер Шева на стадион “Георги Аспарухов” в мач реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Бразилците Уелтън и Роналдо отбелязаха попаденията за “сините”, докато точен за гостите бе Йоан Стоянов.

Левски стигна до мач с Айнтрахт Франкфурт в плейофите по инфарктен начин, след като Роналдо вкара попадение дълбоко в добавеното време. Срещата вървеше към продължения, но бразилецът прати топката в мрежата с удар от наказателното поле и Левски за първи път отстрани два поредни отбора в Европа от 13 години насам.

Двубоят започна по страхотен начин за Левски, който поведе в резултата в 15-ата минута. Патрик-Габриел Галчев центрира на далечна греда и Уелтон засече с глава за 1:0.

В 32-рата минута Константин Паун от гостите отправи точен удар, но не затрудни вратаря на “сините”. Малко след това Рой Гордона стреля покрай вратата на домакините. Първото полувреме на “Герена” приключи с минимален аванс за Левски.

Апоел бе по-активен в началото на второто полувреме, но не стигна до чисти голови положения. Левски играеше стабилно в защита, но в 78-ата минута получи неприятен удар. След центриране от корнер и избита топка, кълбото падна на крака на Йоан Стоянов и българският футболист в състава на гостите с прецизен удар наказа Пламен Андреев – 1:1.

Феновете на “Герена” вече очакваха продълженията, но в 96-ата минута Роналдо с удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:1 при последната атака на “сините” в срещата.

Така Левски ще премери сили с носителя на Лига Европа от 2022 г. – Айнтрахт Франкфурт, в двубой за класиране в групите на Лига на конференциите. Първата среща ще е в София на “Васил Левски”на 24 август, а реваншът във Франкфурт на 31 август от 21:30 часа.