С дубъл на Вернер Германия сломи Украйна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бундестимът оглавява класирането в Група 4

Германия сътвори пълен обрат и с два гола на Тимо Вернер надигра Украйна с 3:1 в двубой от Група 4 в Лигата на нациите, играл се на “Ред Бул Арена” в Лайпциг.

След втория си пълен успех в потока, бундестимът оглавява класирането с 9 точки от 5 мача, следван от Испания с 8. Украинците са трети с шест точки, а Швейцария е на последното четвърто място с 5.

Роман Яремчук даде аванс на Украйна в 12-ата минута, когато отбраната на германци се засуети след пробив на Олександър Зубков в пеналтерията. Лерой Сане обаче възстанови статуквото в средата на първото полувреме след майсторско отиграване и прецизен удар от границата на наказателното поле.

С дубъл на Вернер Германия сломи Украйна 1

Само десетина минути по-късно Германия вече бе напред, след като Леон Горецка сложи топката на главата на Вернер, който порази целта от един метър. За Горецка пък това бе втора асистенция в мача.

Вернер оформи крайния резултат в 64-ата минута, като този път не остави шансове за Андрий Пятов след пробив и поадаване от десния фланг на Матиас Гинтер. Това бе четвъртото попадение на нападателя в групата.

Във вторник Германия гостува на Испания в последната си среща в групата. Украинците пък ще играят в Швейцария.