САЩ спечели битката с Иран и ще играе на 1/8-финалите в Катар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Янките" достигат до 1/8-финалите на световини финали за пети път

САЩ записа първата си победа на Световното първенство 2022 срещу отбора на Иран с 1:0 в последен мач за двете страни в група В. Това бе и най-важният успех за “янките”, като с пет точки в актива си те се класират на 1/8-финалите на Мондиала в Катар, докато Иран остава на третото място в групата с три точки.

Големият герой за САЩ е Кристиан Пулишич. Крилото на Челси се възползва от асистенция на Сержиньо Дест, за да прати топката в мрежата на Иран в 38-ата минута.

“Янките” имаха тотално предимство през първото полувреме, отправяйки осем удара към вратата на съперника. Иран пък не застраши нито веднъж вратата на американците.

През второто полувреме нещата се промениха – Иран бе по-активният тим, но не успя да вкара изравнителен гол. В 65-ата минута Мехди Тареми пропусна добра възможност за попадение. В 83-ата минута нападателят на Порто бе на крачка от това да изпрати топката във вратата на САЩ.

В добавеното време Иран имаше претенции за дузпа, но такава с право не бе отсъдена. САЩ запази аванса си и триумфира в най-важния си мач до момента на Световното 2022.

На 1/8-финалите отборът на САЩ има тежка задача – сблъсък срещу Нидерландия, който завърши като победител в група А.