Нагелсман: Футболът, който играхме, беше много добър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"През първото полувреме имах чувството, че искахме да решим мача твърде рано", анализира той.

Националният селекционер на Германия – Юлиан Нагелсман, бе много доволен след дебютния си успех начело на Бундестима – 3:1 над САЩ в приятелски двубой.

Както е известно, доскорошният наставник на Байерн Мюнхен наследи на поста Ханзи Флик, който бе уволнен заради серия от колебливи резултати по време на подготовката на отбора за Европейското първенство през 2024-а година.

“Първо, поздравления. Мисля, че особено предвид последните няколко месеца, да губим с 0:1, а след това да се върнем в мача по този начин, момчетата играха много, много добре”, заяви Нагелсман.

“През първото полувреме нямахме много шансове и не успяхме да пробием толкова добре защитата им. Също така индивидуално имаше няколко проблема, което е напълно нормално. Все още трябва да се подобрим малко там. Като цяло футболът, който играхме, беше много добър. В крайна сметка заслужавахме победата”, отчете специалистът.

“През първото полувреме имах чувството, че искахме да решим мача твърде рано. Почти всяка ситуация се опитвахме да изиграем с много риск и просто твърде много губехме топката. През втората част все още играехме на високо темпо, но бяхме по-търпеливи. Това беше разликата”, допълни още националният селекционер на Бундестима.