Състоянието на Шуми се подобрява
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският пилот може дори да ходи с чужда помощ

Неврологът Ерих Ридерер разкри, че състоянието на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер се е подобрило значително.

„Михаел е буден, диша самостоятелно, а сърцето му е с добър ритъм,” обяви специалистът в документален филм за френска телевизия. “Може да стои изправен, а с чужда помощ сигурно ще може да направи няколко крачки. За съжаление към момента това е всичко.”

Изявлението на Ридерер беше прието възторжено от феновете на Шумахер, които от години си го представяха на легло в безпомощно състояние.

Както е известно, Шумахер дълго време беше в изкуствена кома, а след това лекарите с гордост съобщаваха през големи интервали от време, че възстановява елементарни жизнени функции.

През последните години пък се заговори за различни модерни оперативни намеси, които да го върнат в предишното състояние, но те бяха отречени от редица известни лекари.

Догодина синът на Шумахер – 21-годишният Мик, ще сбъдне мечтата му и ще кара във Формула 1 за тима на Хаас, като според някои, именно това зарежда седемкратния шампион със сили да продължи напред.