Саудитска Арабия смята да привлече звезда на Реал през 2024 година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Винисиус Жуниор може би играе последния си сезон с екипа на "кралете"

Инвестиционния фонд на Саудитска Арабия планира пореден сензационен трансфер, но за следващото лято. Те възнамеряват да изпратят космическа оферта до ръководството на Реал Мадрид, с която се надяват да убедят Винисиус Жуниор да напусне клуба, твърди журналистът Руди Галети. Според него преговорите за личните условия с бразилеца вече са започнали, за да бъде изяснено каква сума трябва да бъде отделена през следващото лято.

Винисиус е един от най-добрите футболисти в света в момента. Той разви изключително бързо своя талант на “Сантиаго Бернабеу” и вече е звездата в тима воден от Карло Анчелоти. Бразилецът също е много обичан и от феновете на клуба, които виждат в него наследника на Кристиано Роналдо.

Именно поради тези причини трансферът му в Саудитска Арабия ще бъде невероятно труден, а може би и невъзможен. Винисиус е оценяван на 150 милиона евро от престижната платформа Transfermarkt, но инвестиционния фонд на Саудитска Арабия ще трябва да се раздели с доста по-голяма сума, за да накара Реал Мадрид да го пусне. Може би “белият балет” дори ще иска по-голяма сума отколкото ПСЖ плати на Барселона за трансфера на Неймар преди шест години.

В допълнение, фондът ще трябва да осигури на бразилеца и доста висока заплата, за да го убеди да се откаже от амбициите, които има в Европа. Възможно е общата стойност на сумата, която Саудитска Арабия възнамерява да даде за Винисиус догодина дори да достигне половин милиард евро.