Добави коментар
"Не мога обаче да не призная, че болката е голяма и тя се усеща в съблекалнята"

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна за огромно разочарование след загубения финал с дузпи от Италия на Евро 2020. Все пак специалистът похвали своите футболисти за себераздаването им в този мач, а и в целия турнир.

„Много сме разочаровани. Футболистите дадоха всичко от себе си за пореден път и в някои моменти играеха много силно, а в други не държаха топката по най-добрия начин. Второто се случи най-вече в началото на второто полувреме, но няма смисъл да се връщаме назад и да съжаляваме. С тези момчета се работи много лесно и те стигнаха толкова далеч, колкото не сме били от дълго време насам. Не мога обаче да не призная, че болката е голяма и тя се усеща в съблекалнята“, заяви треньорът на „трите лъва“ след мача.

„Аз избрах кой да бие дузпа и кога да го направи. Базирах избора си на видяното на тренировките и гарантирам, че никой не е имал по-важна дума от мен. Както до момента печелехме отборно, така сега загубихме отборно. Индивидуални виновници няма. Още повече, че аз решавам кой и кога да бие дузпа, не футболистите“, допълни Саутгейт, който взе решение да вкара в игра Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд в 120-ата минута на двубоя.

„Бяхме добре подготвени за тези дузпи и започнахме добре, но не успяхме да довършим работата. Сигурен съм, че след няколко дни ще се чувстваме по-добре, но в момента болката от загубата е огромна. Искахме да донесем на нашата нация първа титла от Европейски първенства, но за съжаление не успяхме да го направим. Този отбор може да играе много по-добре и ще се развива. На този турнир много млади момчета пуснаха първа кръв и се справиха фантастично с предизвикателствата”, каза още Саутгейт.

Добави коментар
Гласувай: