Селекционерът на България с коментар за Андрей Гълъбинов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на българския национален отбор Георги Дерменджиев обясни защо голмайсторът на Специя и Серия “А” – Андрей Гълъбинов, към момента не е в състава на “трикольорите” за предстоящите баражи за класиране на Евро 2021.

„Ние гледаме широк спектър от играчи за националния отбор. Да, видях, че Андрей Гълъбинов успя да реализира 2 гола за Специя и няма как да не се радвам за него. Новият сезон стартира добре за Гълъбинов. Той може да бъде повикан в националния отбор“, заяви Дерменджиев пред Novapress.

Георги Дерменджиев сподели какъв е шансът нападателят на Специя да бъде повикан за плейофния мач срещу Унгария и мачовете от Лигата на Нациите срещу Финландия и Уелс.

„Селектирането на играчи е динамичен процес, всичко може да стане. Виждате, че и в момента в Арда има заразени с коронавирус. Всичко е възможно. Възможно може някой да отпадне от нашите сметки и да повикаме друг вместо него”, заяви Георги Дерменджиев.

Бившият наставник на Лудогорец и Левски говори и за един от голмайсторите на родното първенство – Атанас Илиев, като нападателят има 7 гола за Ботев Пловдив от началото на сезона.

„Вижте, както казах ние наблюдаваме много футболисти. Винаги ще възникват въпроси защо някой не е повикан, а друг не е в отбора. Вие ми казвате за това момче Атанас Илиев. Чудесно, нека да бележи голове. По принцип няма как да извикаме някой само защото той е изиграл няколко добри двубоя. Следим голям брой играчи. И тези, които са постоянни в изявите си попадат в радара ни”, добави старши-треньорът на България.

“Целта ми е е да се опитам да сплотя максимално този отбор, а футболисттите трябва да се подкрепят. Дори и резултатите да не са най-добрите, нека да има подкрепа. Разберете, няма нужда от хейт. Нужно е да поощряваме тези футболисти. Играем според нашите възможности. В някои моменти се получава, в други – не“, заяви Дерменджиев.

Селекционерът на България добави, че се надява отборът да се представи добре срещу Унгария и е оптимист преди важния мач след броени дни.