Селекционерът на Литва: Отборът на България беше много агресивен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Доволен съм, че успяхме да спечелим този двубой“, каза Янкаускас

В събота вечер Литва срази България с 2:0 за една от най-големите си победи в историята като гост в европейски квалифиакции. Селекционерът на литовците Едгарас Янкаускас направи кратко изявление пред медиите след успеха над “лъвовете” с 2:0 в мач от квалификационна група „G“ за Евро 2024. Българският отбор пък инкасира срамна загуба на ационалния стадион „Васил Левски“ и остана на последното място в класирането.

„Имахме предимство в хода на мача и в заключителните минути на първата част. Беше важно да контролираме повече топката в по-големи периоди от време, след като имахме числено предимство на терена. Отборът на България беше много агресивен. Доволен съм, че успяхме да спечелим този двубой“, заяви Янкаускас.

„България се опитва да реагира много добре. Трудно е да допуснеш гол в този момент. Ние се опитахме да пресираме през целия мач и да работим добре с топката. Използвахме си ситуациите, за да вкараме втори гол, което промени курса на срещата“, каза още той.

Тази победа над България може да даде нужната увереност на Литва преди домакинството на Унгария на 17 октомври в предпоследния им мач от квалификациите за Евро 2024.