Сензация: Бербатов влиза в треньорския щаб на тим от efbet Лига! 1
0 0
Бившият национал ще тренира нападателите на великотърновския Етър

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов по всяка вероятност ще стане част от треньорския щаб на тима от efbet Лига Етър, съобщава „Велико Търново спорт“. Очаква се през следващата седмица 39-годишният благоевградчанин да се присъедини към лагера на „болярите“ в Южна България и да започне персонално работа с нападателите на тима.

“Бербатов ще дойде да започне може би стаж в Етър. Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип”, заяви наставникът на „виолетовите“ Александър Томаш.

“Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е”, добавя Томаш.

Треньорът на великотърновци призна, преди да подпише с тима Етър е отказал много по-добра оферта, тъй като му е било поставено условие да отиде само с един от екипа си. “Екипът ми е нещо, което ме прави силен – всеки един от нас е силен в своите аспекти.“

Наскоро Димитър Бербатов придоби лиценз “А” от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз позволява да се ръководят мачове от родния елит, както и националните гарнитури на страната. УЕФА обаче има условие, че обучението не може да започне, ако даден кандидат няма за определен период официално стаж като треньор във Втора лига или като помощник в Първа лига.