Сериозни проблеми за Барса преди дербито с Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шави ще бъде лишен от много играчи за Ел Класико

В състава на Барселона има много проблеми с контузени футболисти в последно време. Треньорът Шави изпитва трудности да събере стартов състав, ако не разчита на младите кадри на академията Ла Масия. Точно един от тях обаче бе големият герой в неделя срещу Атлетик Билбао. 17-годишният нападател Марк Гую, влезнал като резерва, се разписа само 23 секунди след появата си на терена, за да донесе успеха с 1:0 над баските.

Лазарета на каталунския гранд остава все така пълен. Серхи Роберто и Жул Кунде ще пропуснат “Ел Класико”, но имаше известна надежда, че Френки де Йонг, Педри, Рафиня и Роберт Левандовски може да са на линия за големия мач срещу Реал. Очакваше се Шави да пусне в игра Педри и Рафиня срещу Шахтьор Донецк в сряда в Шампионската лига, за да натрупат малко минути преди дербито с “белия балет”.

Това обаче няма да се случи. Лекарите на каталунците категорично казват, че не бива да се поемат рискове с връщането в игра на контузените, за да не се стигне до нови усложнения.

Така треньорският щаб на Барселона ще бъде принуден да разчита на много млади играчи в дербито с Реал Мадрид през следващия уикенд.