Сериозни проблеми застрашават рестартирането на Шампионската лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Много сериозни проблеми застрашават подновяването на Европейските клубни турнири – Шампионска Лига и Лига Европа. Отборите, който трябва да гостуват в Англия за европейски мач, ще трябва да прекарат задължителната за всички пристигащи 14 дневна карантина. Това важи и за няколко други европейски държави.

Засега, английското правителство не смята да прави изключение за спортисти. Това означава, че няма да бъде възможно провеждането на мачове от Европейските турнири на територията на Англия. Представителите на клубовете, а и такива на други спортни федерации, продължават да лобират пред парламента с надеждата тази мярка да падне и да успеят да избегнат този логистичен кошмар.

Доиграването на срещите от Шампионската лига и Лига Европа трябва да започне през месец август, а не е ясно дали въпросното изискване ще отпадне.

В други европейски държави също има въведени мерки за задължителна карантина на всички пристигащи. Във Франция дори провеждането на спортни събития е забранено до края на септември, което вероятно ще принуди ПСЖ да потърси друга локация за домакинските си срещи.