Сержи Роберто ще напусне Барселона през лятото на 2024 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Опитният футболист ще напусне "Камп Ноу" като свободен агент през летния трансферен прозорец следващото лято

Според известния испански журналист Тони Хуанмарти, футболистът Сержи Роберто няма да бъде играч на Барселона още дълго. Действащите шампиони на Ла Лига ще продължат своя преход, като се разделят с дългогодишния си играч през летния трансферен прозорец на 2024 година.

Сержи Роберто е възпитаник на легендарната академия Ла Масия. 31-годишният футболист се присъедини към Ла Масия преди повече от десетилетие и половина през февруари 2006 г. Впоследствие той прогресира в младежката дивизия на Барселона, преди да пробие в състава на първия отбор.

Испанският национал направи своя дебют в първия отбор като 18-годишен през ноември 2010 г. Но той трябваше да изчака до сезон 2015/16, за да стане титуляр в Барселона. Роберто изигра почти 50 мача в четири последователни сезона, преди формата му да започне да пада. Испанецът не се представяше много добре през сезони 2020/21 и 2021/22, като проблеми с контузии го тревожеха. Роберто сякаш обърна хода на събитията през миналия сезон, въпреки че голяма част от неговите мачове идваха от резервната скамейка. Но ветеранът надали ще играе още дълго за каталунския гранд.

Напускането на Серхио Бускетс и Жорди Алба остави Серхи Роберто като най-опитния играч в каталунския клуб. Така той наследи капитанската лента преди старта на сезон 2023/24. Роберто обаче успя да изиграе малко повече от 200 минути игрово време през този сезон, тъй като привличането на Жоао Кансело в последния ден от трансферния прозорец повлия зле за него.

Испанският национал може да се събере отново с бившите си съотборници в Барселона Лионел Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба в МЛС. Ще бъде интересно да се види какво е бъдещето на дългогодишния футболист на каталунците.