Севлиево продължава да удивлява, прегази и Вихър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Удивителният поход на Севлиево в Северозападната Трета лига продължи и в дуела на върха срещу Вихър (Славяново), а категоричната победа с 3:0 изстреля тима на Иван Стоянов на първото място във временното класиране.

В герой за домакините отново се превърна голмайсторът Тихомир Кънев, който се отчете с две попадения, а в самия край на двубоя появилият се през второто полувреме Николай Банов фиксира крайния резултат с прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

Това бе шестата поредна победа за севлиевци през този сезон, но и това не бе всичко – отборът от града край Росица все още не е допуснал нито един гол във вратата си.

След триумфа Севлиево окупира еднолично лидерската позиция с 18 точки, с две повече от Академия Враца, като вторият тим на Ботев също не познава вкуса на поражението. След загубата на първи точки Вихър отстъпи на трето място с 15 пункта.

Гостите от Славяново, в чиито редици дебют направи екс-полузащитника на ЦСКА, Литекс и Динамо (Минск) Петър Златинов, започнаха със завидно самочувствие, но той и Йоан Петков направиха ранни пропуски.

Не бяха изтекли и пет минути, когато реферът Станислав Ставров отсъди дузпа за Вихър, след като капитанът на домакините Атанас Фиданин игра с ръка в наказателното поле. Цветан Петров обаче пропусна и с удара си от бялата точка.

Кънев постави началото на головия празник в средата на втората част, възползвайки се максимално ефективно от продължително разбъркване пред вратата на гостите – 1:0.

Голът очевидно разколеба Вихър, а Кънев не се нуждаеше от покана, за да дублира преднината на Севлиево, наказвайки грешка и на Любомир Борисов.

Точка в спора сложи резервата Банов, който оплете топката в мрежата от пряк свободен удар в даденото от съдията продължение.

На последното си заседание през август Общинският съвет в Севлиево прие решение да бъде отпусната допълнителна субсидия в размер на 30 000 лева на футболния клуб.

В следващия кръг севлиевци ще гостуват на 12-ия в класирането Янтра (Полски Тръмбеш). Вихър е домакин на втория отбор на Етър, който се изкачи на пета позиция след победа с 3:2 над Локомотив (Дряново).

СЕВЛИЕВО – ВИХЪР (СЛАВЯНОВО) 3:0 (0:0)

ГОЛМАЙСТОРИ: 2:0 Тихомир Кънев (68, 75), 3:0 Николай Банов (89)

Състави:

Севлиево: 16. Димитьр Пантев, 19. Алекс Георгиев, 6. Атанас Фиданин (капитан), 5. Георги Павлов, 83. Иван Пенев, 92. Павлин Иванов, 15. Стефан Иванов, 7. Християн Василев, 14. Илиян Трифонов, 93. Добрин Петров, 10. Тихомир Кънев.
Треньор: Иван Стоянов

Вихър (Славяново): 1. Светлин Линев, 17. Станислав Иванов, 18. Жюлиен Бенков, 6. Любомир Борисов, 3. Тони Паликрушев, 5. Светлин Златарев (капитан), 8. Цветан Петров, 10. Йоан Петков, 7. Милен Тодоров, 13. Петър Златинов, 20. Иван Иванов.

Треньор: Николай Боянов