Сигурно е: Меси се изправя срещу Роналдо във вторник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роналд Куман връща аржентинската звезда в състава в Шампионска лига

Няма съмнение, че най-голямото футболно съперничество през 21 век на индивидуално ниво е между Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Двете супер звезди на световния футбол ще подновят съперничеството си на терена в мач от Шампионската лига във вторник.

Това стана ясно, след като наставникът на Барселона Роналд Куман потвърди, че капитанът на “каталунците” ще бъде на линия за сблъсъка с Ювентус. Имаше известни съмнения дали Меси отново няма да бъде оставен да почива, след като не взе участие в последните две срещи на своя тим в турнира срещу Ференцварош и Динамо Киев. Въпреки неговото отсъствие, Барселона записа убедителни победи в тези срещи.

Барса и Ювентус вече се класираха за 1/8-финалната фаза в Шампионска лига, но съперничеството между Меси и Роналдо ще бъде възобновено и ще предизвика интереса на всички футболни фенове. Ще се насладим на първия сблъсък между двамата, след като Роналдо напусна Реал Мадрид през 2018. Португалецът не взе участие в първия мач между двата тима на “Алианц Стейдиъм” заради положителен тест за COVID-19.

Треньорът на Барселона Роналд Куман, който бе разочарован през уикенда от своите играчи при поражението от Кадис с 1:2, не пожела да каже кой е по-добрият от двамата.

„Меси и Кристиано са най-добрите футболисти в света в последните 15 години. Те са постигнали невероятни неща. Възхищавам им се и не е честно да избирам някой от тях“, заяви нидерландецът на пресконференцията преди дербито.

Барселона е на първо място в групата си в Шампионска лига, след като спечели и петте си мача в турнира, но Юве може да задмине каталунците, ако запише успех с три или повече гола разлика на „Камп Ноу“.