Силен мач за Антов при дебюта, но Болоня допусна загуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на родния национал отстъпи с 0:1 на Каляри като гост

Болоня с Валентин Антов загуби с 0:1 визитата си на Каляри в среща от 25-ия кръг на Серия „А“. Българинът започна като титуляр, записвайки първи минути за новия си тим, и направи много добър мач, но в 75-ата минута отстъпи мястото си на Гари Медел. Единственият гол в мача отбеляза Даниеле Ругани през първото полувреме. Болоня остава на 12-о място с 28 точки, а Каляри излезе от опасната зона и на този етап е 17-и с 21 точки.

Срещата започна с домакински натиск, а Николас Домингес се наложи да чисти от голлинията след удар с глава на Жоао Педро,

В 19-ата вратарят Скорупски парира изстрел на Джовани Симеоне, след което Антов изчисти в корнер. При последвалото центриране от ъгловото флагче Даниеле Ругани откри резултата след точен удар с глава.

В 26-ата родния национал се намеси добре и с шпагат изби топката от краката на нахлуващия отляво Жоао Педро, но реферът реши, че влизането на Антов е било прекалено рисково и му показа жълт картон.

В началото на второто полувреме пред гостите се откри добра възможност да възстановят равенството, но вратарят на Каляри отрази удар от воле на Сванберг.

Антов се отчете с нова добра намеса в 51-ата, отнемайки хладнокръвно топката от Жоао Педро в пеналта.

Нова шанс за гол пред Болоня имаше в 72-ата, но Краньо се намеси класно при изстрел на Винято.

Четвърт час преди края на редовното време Синиша Михайлович извади Валентин Антов, като на негово място в игра влезе Гари Медел.