google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Синът на легендарния нападател на Левски Георги Аспарухов – Андрей, обяви подробности за кампанията за набиране на средства сред привърженици на Левски в САЩ и Канада.

Тя ще се нарича “1000 за Левски” и ще бъде основно в помощ на детско-юношеската школа на Сините.

Аспарухов – младши вече сподели, че според него е напълно постижимо задокеанските фенове на Левски да събират по 20 хиляди долара месечно или 240 хиляди годишно.

Андрей е юноша на Левски, а през сезони 1985/1986 и 1986/1987 записа няколко мача и за първия тим на Сините. Част е от отбора, спечелил Купата на България през 1986г.

От дълги години живее в САЩ и тренира деца и юноши.

Ето и днешното пояснение на Левски, публикувано на официалния сайт:

“Синът на клубната легенда Георги Аспарухов – Андрей, инициира кампания в платформата HelpKarma, чрез която да обедини „сините“ привърженици в помощ на любимия клуб. Целта на акцията е да събере 1000 съмишленици, които чрез месечен абонамент от $20 да подпомагат школата на „Левски“.

„Целта ни е да обединим съмишленици, живеещи извън пределите на Родината и милеещи за случващото се с Левски. Разбира се, всеки желаещ да се включи в подкрепа на развитието на младежкия отбор на клуба е добре дошъл. Колкото повече хора знаят, толкова повече средства ще се съберат. Аз съм се ангажирал с „1000 за Левски, с цел да намерим 1000 дарители извън България, които да осигурят $20 на месец за школата. Сумата, която гоним не е малка и затова насочвам усилията си основно към тази кампания“, сподели Андрей Аспарухов пред сайта на клуба.

Причината да бъде избрана платформата на HelpKarma е, че в нея денонощно и напълно прозрачно може да се проследи активността на всички, които ще се включат.

Левски поднася своята искрена благодарност към Андрей Аспарухов за това, че отново се превръща в пример за всеотдайна любов към клуба и с действията си обединява и вдъхновява „синята“ общност.