Славия – Ботев (Пловдив) 2:1, белите с 4-та поредна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Славия и Ботев (Пловдив) завършиха при резултат 2:1 в двубоя си от 24-тия кръг на efbet футболна Лига. Мачът се проведе на изключително тежкия терен, поради големите валежи в София, на стадион „Славия“. Головете отбелязаха Емил Виячки и Радослав Кирилов, за Ботев се разписа Антонио Вутов.

В миналия кръг „белите“ стигнаха до блестяща победа над Левски с 2:1 на „Герена“. Но Славия впечатли най-вече с страхотната си игра и тоталното надиграване на противника. Това бе трета поредна победа за момчетата на Златомир Загорчич.

Пловдивчани път не са записвали победа от подновяването на сезона. Първо постигнаха две равенства, срещу най-големия противник Локомотив (Пловдив) и Черно море, а в последния кръг загубиха от ЦСКА. През седмицата „канарчетата“ се класираха за полуфиналната фаза на турнира за Купата на България. Успехът дойде след 120 минути срещу отбора от втора лига Ботев (Гълъбово).

В атака, Златомир Загорчич бе заложил на героя от мача срещу Левски Ивайло Димитров. От втора позиция му помагаха Галин Иванов, Филип Кръстев, Янис Карабельов и Емил Стоев. Като дефанзивен полузащитник оперираше Милен Гамаков.

За Ботев, в последния момент отпадна Александър Тонев и това задълбочи тежката криза с контузени играчи в състава на „канарчетата“. Аут за мача е и юношата Георги Трифонов. Сред титулярите, след наказание, се завърна централния бранител Димитър Пиргов. До него застана Иван Бандаловски, а на двата бека Джонатан Перейра и Филип Филипов. Атаката на гостите поведе младежа Никола Илиев, а зад него застана голямата звезда Тодор Неделев. В халфовата линия действаха Станислав Работов, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов и Димитър Тонев.

Още в началото на мача Тошко Неделев  опита изстрел от 35 метра, но Стергиакис внимаваше и спаси. В 13-тата Димитър Пиргов върна назад към Янко Георгиев. Скоростта на топката се забави от големите локви и това създаде възможност за Ивайло Димитров. Нападателя остана „очи в очи“ с Янко Георгиев. Вратарят излезе и повали нападателя на Славия. Арбитърът даде знак играта да продължи, а можеше да покаже червен картон на стража на Ботев.

В 34-тата минута Иван Бандаловски стреля, но Филип Кръстев успя да блокира удара на няколко метра от гол-линията.

В 38-та Ботев направи принудителна смяна. Десният бек Джонатан Перейра се контузи при сблъсък с Милен Гамаков и на негово място влезе Радослав Терзиев, който тъкмо се бе възстановил от травма. В началото на втората част Ферарио Спасов направи още една промяна. Антонио Вутов замени Никола Илиев.

Б 51-рата „белите“ откриха резултата. Емил Виячки се разписа, след като надскочи Иван Бандаловски и засече центриране от ъглов удар. Само 9 минути по-късно Антонио Вутов върна гола. Ботев организира хубава атака. Топката се озова във Димитър Тонев, той центрира от дясно и Вутов засече топката от близка дистанция.

В 79-тата Славия отбеляза много красив гол. Емил Стоев направи остро центриране, което прехвърли защитата на „жълто-черните“ и достигна до Радослав Кирилов, който от воле я прати в мрежата на Янко Георгиев.