Славия обърна Левски и завърза битката за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски и Славия завършиха при резултат 1:2 в мач от 3-тия кръг на плейофната фаза на efbet Лига. Резултатът откри Станислав Иванов в 16-тата минута. Ивайло Димитров изравни в 65-тата. В 85-тата Филип Кръстев донесе победата за “белите” след невероятен индивидуален пробив.

Победата на Славия още повече завърза битка за за Европа. Левски остава на 2-ро място с 53 точки, с една повече от ЦСKA, който е с мач по-малко, и Славия. Финиширалият най-напред, от тези три тима, ще играе директно в Лига Европа, а вторият отива на бараж за класиране във вторият по сила европейски клубен турнир.

Наставникът на Левски Георги Тодоров имаше множество проблеми с окомплектоването на състава. От „Герена“ си тръгнаха Фелипе Нашименто, Кали Тиам, Дени Алар и Милан Миятович. Янис Каргас и Симеон Славчев пък са с контузии. Стайн Спиерингс стана баща през седмицата, което наруши тренировъчния му процес, но все пак е на линия и стартира от първата минута. Треньорът на „сините“ прави четири промени, спрямо победата над Берое през седмицата. На вратата се завръща Георги Георгиев, за когото това е първи мач срещу бившия му отбор. Останалите промени са Деян Лозев, Станислав Иванов и Франко Мазурек.

🔵⚽️Георги Тодоров избра стартовите 11 за мача със "Славия". Ето и резервите: 12. П. Иванов (В), 11. Димитров, 29. Костов, 31. Илиев, 40. Спиерингс, 79. Мартин Петков, 88. Марин Петков

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, July 4, 2020

Треньорът на Славия Златомир Загорчич, за когото това е 132-ри мач начело на „белите“, с което изравнява рекорда на Любко Петрович за чуждестранен треньор с най-много срещи в efbet Лига, е направил само една промяна, спрямо равенството с ЦСКА. В игра се появява Венцислав Бенгюзов на мястото на Георги Йомов.

Стартовите 11 на белите за днешният мач ⚪️⚫️➡️

Posted by Slavia Sofia on Saturday, July 4, 2020

Преди началото на срещата, изпълнителният директор на Левски Павел Колев награди Кали Тиам, чийто договор с клуба изтече и той си тръгва от „Георги Аспарухов“. Дефанзивният полузащитник получи фланелка с номер 73, символизиращ броят на мачовете, който той изигра за Левски. Сенегалецът бе поздравен и с бурни аплодисменти от „синята“ публика.

Сенегалският халф Хали Тиам бе изпратен от ръководството и феновете на “Левски”. Футболистът получи плакет и фланелка с номер 73 – колкото са мачовете му за "сините". Благодарим ти Тиам!

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, July 4, 2020

Първата опасност дойте в 9-тата минута, когато Робърта пропусна да вкара от два метра. Малко след това, нападателят изтърва още едно положение, този път с глава. Славия отговори с удар на Венци Бенгюзов, спасен от Георги Георгиев.

В 16-тата минута и вратарят на „белите“ Стергиакис се прояви, отразявайки хубав удар на Лозев. След последвалия корнер обаче, Левски поведе. Ейолфсон стреля с глава, гръцкият вратар парира топката, но тя попадна в Станислав Иванов, който я прати в мрежата.

След гола темпото на игра спадна, а „сините“ опитаха повече да задържат топката.

В 31-рата Райнов намери Иванов отдясно. Младокът центрира към Робърта, но нидерландецът, затворен добре от Виячки и Попадийн, не успя да стреля добре. След още две минути Робърта пробва далечен удар, който не уцели вратата на Стергиакис. Само няколко минути по-късно, нападателят на Левски отново опита, този път с плонж и удар с глава, но пак не успя да застраши гръцкият страж на Славия.

В края на полувремето „белите“ се активизираха. Бенгюзов опита далечен удар, но топката премина доста над вратата. Малко след това Ради Кирилов проби по крилото и центрира остро в пеналтерията, където Чунчуков не успя я засече във вратата. В самият край на първата част, Галин Иванов центрира от фал, но Карабельов и Кръстев не успяха да играят с топката и тя попадна в ръцете на Георги Георгиев.

Край на първата част между Левски и Славия!⚽Двата тима се оттеглят на почивката при резултат 1:0 в полза на "сините". Единственото попадение дотук бе дело на Станислав Иванов в 17-ата минута.

Posted by Efbet Лига on Saturday, July 4, 2020

Славия започна второто полувреме доста по-агресивно, а футболистите на Златомир Загорчич наложиха сериозна преса.

В 57-тата Ради Кирилов шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на Левски се намери авторитетно.

„Белите“ изравниха в 65-тата минута, когато Йомов центрира от корнер и Ивайло Димитров с глава прати топката в горния десен ъгъл на Георгиев. Трети гол за Димитров срещу Левски през сезона, всичките отбелязани на стадион „Георги Аспарухов“.

Левски отговори с центриране на Мартин Петков отдясно, само че, акробатичният завършващ удар на Паулиньо не се получи.

В 70-тата Паулиньо и Стаси Иванов разиграха добре, а топката достигна до Мартин Петров. Юношата обаче реши да продължи напред с дрибъл, вместо да стреля директно, а Стергиакис излезе да го затвори и се справи с опасността.

Последва контраатака за гостите, при която Димитров изведе Кръстев зад гърба на „синята“ отбрана. Новият футболист на белгийския Ломел напредна, преодоля Георги Георгиев, но след това се забави, а Ивайло Найденов изчисти в корнер.

В 75-ата минута  Франко Мазурек стреля прекрасно от фаул, но Антонис Стергиакис се намеси по невероятен начин и изби в корнер.

В 85-ата минута Славия направи пълен обрат. Филип Кръстев проби отлично през центъра, навърза няколко защитници на Левски, и с хладнокръвен удар в долния десен ъгъл на Георги Георгиев донесе победата за своя тим.

Стартови състави:

Левски: Георгиев, Найденов, Райнов, Ейолфсон, Горанов, Юруков, Мазурек, Иванов, Паулиньо, Лозев, Робърта;

Славия: Стергиакис, Попадийн, Виячки, Христов, Патев, Бенгюзов, Карабельов, Иванов, Кръстев, Кирилов, Чунчуков;