Славия постигна инфарктна победа над Левски и е на полуфинал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белите" спечелиха с 2:1, като победния гол падна в 89-ата минута

Славия се класира за полуфиналите за Купата на България след инфарктна победа с 2:1 над Левски. Питър Макрилос даде преднина на „белите“ в 77-ата минута, а девет по-късно резервата Марин Петков изравни. Равенството се задържа малко, тъй като Калоян Кръстев вкара втори гол за Славия в 89-ата, класирайки своя тим за следващата фаза на турнира. По-рано днес Арда също си гарантира място в полуфиналната фаза. Лудогорец вчера отстрани Локомотив Пловдив, а утре ЦСКА ще премери сили с Ботев Враца.

„Белите“ можеха да открият резултата още в 5-ата минута, когато след центриране от корнер Андреа Христов отправи удар с глава, а топката мина на сантиметри от целта.

В 11-ата Макрилос комбинира с Димитър Рангелов, който шутира силно извън пеналта, при което кълбото премина опасно близо до левия страничен стълб.

Отговорът на „сините“ дойде в 23-ата минута, когато Живко Атанасов намери с добър диагонален пас Здравко Димитров, но вратарят Светослав Вуцов спаси удара му.

Най-чистото положение за Левски преди почивката се откри в 32-ата минута, когато при центриране от фаул Вуцов не прецени добре ситуацията и при опит да боксира се сблъска със Симеон Славчев и свой съотборник, кълбото попадна в Ивайло Найденов на далечната греда, който не успя да прати в опразнената врата.

В добавеното време Димитър Рангелов, който вече имаше жълт картон, влезе грубо с бутоните в крака на Симеон Славчев, но вторият картон му се размина, а веднага след това Радослав Гидженов свири края на първото полувреме.

В 59-ата минута Калоян Кръстев показа добра игра отдясно, успя да преодолее и Мартин Райнов, след което върна за Макрилос, който стреля над вратата.

В 77-ата минута Питър Макрилос се възползва от разбъркване в полето на Левски и нанесе удар, който бе блокиран. Топката се върна в австралиеца, който успя с левия крак да прати в долния десен ъгъл.

Марин Петков замени Юруков в 80-ата, а четири по-късно пробва с изстрел отляво да върне равенсвото, но Светослав Вуцов бе покрил добре ъгъла си и изби в корнер.

В 86-ата Марин Петков шутира силно извън наказателното поле, получи се лек рикошет, който бе достатъчен ударът да се превърне в неспасяем и Левски се върна в мача.

В 89-ата „белите“ организираха контраатака, Калоян Кръстев получи отдясно и с мощен шут в ъгъла на вратаря върна преднината на Славия.

„Белите“ задържаха преднината си и отстраниха Левски от надпреварата.