След отказа на Велев, Нефтохимик избра екс-треньора на Дунав
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Людмил Киров беше пред подпис с литовски клуб, но сега се очаква да застане начело на бургазлии

Закотвилият се в зоната на изпадащите във Втора лига Нефтохимик почти сигурно ще назначи за нов старши треньор бившия предводител на Дунав (Русе) Людмил Киров.

Любопитно е да се отбележи, че Киров, който е ръководил също Ботев (Гълъбово) и Верея (Стара Загора), беше постигнал принципна договорка да оглави литовския ФК Ритерай, но в крайна сметка сделката пропадна.

Задъхващият се финансово Нефтохимик пък имаше намерение да се довери на Емил Велев, но той отказа да застане начело, аргументирайки се с ангажиментите покрай предизиборната кампания на Българската Социалистическа Партия.

Кокала е част от гражданска квота на политическата сила за вота през април.

Очаква се днес Киров да подпише договор с бургазлии до края на сезона. Той ще замени Диан Дончев, който напусна след скандал заради неизплатени възнаграждения.

След отказа на Дунав, Витоша (Бистрица) и Кариана (Ерден) стана ясно, че единственият тим, който ще отпадне от Втора лига ще бъде заелият 15-ата позиция в крайното класиране.

Именно там в момента е Нефтохимик, който има 7 точки, пет по-малко от Янтра (Габрово) и осем по-малко от Локомотив (Горна Оряховица).

Договор с Нефтохимик най-вероятно ще подпише и бившият играч на ЦСКА Станислав Маламов.