След победа над Сампдория, Ювентус ликува с 9-тата си поредна титла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус спечели домакинството си над Сампдория с резултат 1:0 в мач от 36-тия кръг на Серия „А“. Резултатът откри Кристиано Роналдо с превъзходен удар от границата на наказателното поле.

По този начин Ювентус вече и математически печели 9-та поредна титла и общо 36-ти път в своята славна история. „Бианконерите“ вече имат цели 7 точки преднина пред втория Интер, а до края на сезона остават само два кръга. Сампдория остава на 15-та позиция, без притеснение за мястото си в елитната дивизия.

Наставникът на „бяло-черните“ Маурицио Сари стартира с триото Кристиано Роналдо, Пауло Дибала и Хуан Куардадо в атака. Зад тях ще оперират Адриен Рабио, Блез Матюиди и заминаващият за Барселона Миралем Пянич.

Колегата му Клаудио Раниери разчита на Гастон Рамирес и ветерана Фабио Куалярела да водят атаката. Зад тях застават трима полузащитници – Якуб Янкто, Корал Линети и Мортен Торсби.

Първата опасност влезе в сметката на гостите. Рамирес бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране, но ударът му попадна право в ръцете на вратаря.

Юве бързо овладя инициативата и започна да търси шампионския си гол. В 20-тата Роналдо пропусна да се разпише, след като стреля с глава от близка дистанция, но бранител на Самп спря топката туко пред голлинията. Впоследствие се оказа, че португалецът е извършил фал в атака и попадението нямаше да бъде зачетено.

В 24-тата отново Рамирес опита с глава, но този път не улучи вратата.

В 35-тата Куалярела имаше страхотен шанс да отбележи, след като стреля от средна дистанция, но Шчесни успя да спаси.

Пет по-късно Роналдо проби и шутира, но топката премина малко над напречната греда.

В 44-тата Роналдо върна една топка към Бернардески, който шутира от границата на наказателното поле. Аудеро обаче запази равенството с брилянтна намеса.

В продължението Бернардески пак опита, този път от пряк свободен, но не уцели вратата.

В 6-тата минута на добавеното време, шампионите все пак стигнаха до гол. Юве получи право за изпълни фал от чудесна позиция. Вместо удар обаче, „бианконерите“ изненадаха съперника със заучено положение, при което Пянич подаде към Роналдо. Португалецът засече топката от движение и я прати перфектно с диагонален удар към десния ъгъл на Аудеро.

Второто полувреме отново започна с добра възможност за Сампдория. В 51-вата топката бе центрирана към Мехди Лерис, който стреля от движение, но коженото кълбо премина на няколко сантиметра от гредата.

След още три, Тонели засече центриране от корнер, но по чудо не намери мрежата на Шчесни.

След още няколко минути Рамирес изпусна чудесен шанс. След като с глава прати топката право в ръцете на полския вратар на Ювентус.

След част игра, „бианконерите“ направиха мълниеносна контраатака, при която Рабио намери Роналдо. Португалецът стреля под ъгъл, но Аудеро се намеси добре и отрази.

След още седем минути Юве удвои своя аванс. При нова контраатака, топката пак достигна до Роналдо, който стреля мощно. Аудеро успя да спаси, но топката попадна право на крака на Бернардески, който от близка дистанция не се затрудни да отбележи.

Футболистите на “моряците” обаче не се отказаха и в 71-рата за малко да изравнят. Куалярела стреля с глава от близко разстояние, но качествена намеса на Шчесни запази резултата.

В 77-ата минута гостите останаха с човек по-малко. Торсби се хвърли на шпагат в краката на съпеник и логично получи втори жълт и съответно червен картон.

Сампдория продължи да атакува и в крайна сметка, “моряците” завършиха с достойните 14 удара, пет от тях точни, но без да успеят да пробият “стената” Шчесни.

В 88-та Депаули спъна Алекс Сандро в наказателното поле и арботърът отсъди дузпа за Ювентус. С изпълнението се нагърби Кристиано Роналдо и стреля много силно, но в напречната греда.

Стартови състави:

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, де Лихт, Бонучи, Данило, Матюиди, Пянич, Рабио, Роналдо, Дибала, Куардадо;

Сампдория: Аудеро, Тонели, Йошида, Чабот, Аужело, Торсби, Янкто Линети, Депаули, Куалярела, Рамирес;