google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младият вратар започна в едва три мача за клуба през този сезон, а Солскяер иска от него да бъде търпелив

Оле Гунар Солскяер настоява, че Дийн Хендерсън е щастлив в Манчестър Юнайтед въпреки липсата на игрово време и призова английския национал да използва всеки шанс, който получи.

23-годишният футболист се завърна от успешнен период под наем в Шефилд Юнайтед, за да предизвика Давид де Хеа за титулярното място на “Олд Трафорд”, но досега не успява да измести испанеца и трябваше да се задоволи само с три старта – два в Купата на лигата и един в Шампионската лига.

С предстоящото европейско първенство през следващото лято, младият вратар има желание да продължи да впечатлява Гарет Саутгейт, за да има шанс да влезе в състава, и иска през януари да бъде пратен под наем и да играе редовно, за да увеличи шансовете си.

Солскяер обаче настоява, че времето на Хендерсън ще дойде, въпреки че не портвърди дали той ще започне срещу Истанбул Башакшехир на “Олд Трафорд” във вторник вечерта.

“Дийн иска да остане в Манчестър Юнайтед и да играе за клуба”, каза Солскяер на пресконференцията си в понеделник следобед.

„Той има потенциал да бъде един от най-добрите вратари в света. Не зависи от мен да зарадвам всички, казах това няколко пъти. Представянето на играча винаги ще бъде решаващият фактор, ако той играе или не. Мисля, че всяка позиция, на която играете за Манчестър Юнайтед, е ваш дълг да зарадвате мен и треньорите, така че тогава има по-голям шанс да играете следващия път”, споделя Солскяер.

Един от трите старта на Хендерсън бе срещу Башакшехир в първия мач в Турция, в който домакините спечелиха с 2:1 след разочароващо представяне от Юнайтед. Солскяер очаква повече от своите играчи, когато утре вечер приветстват турския шампион на Олд Трафорд.