Сотириу подписа контракта си в Япония
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кипърският нападател премина медицинските изследвания и фитнес тестовете в Санфрече Хирошима

Единайсеткратният шампион на България Лудогорец съобщи, че нападателят Пиерос Сотириу е преминал успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, а след това е подписал своя договор с японския Санфрече Хирошима.

“Изкарах страхотен период в Лудогорец. Оставям много приятели в отбора. Ще подкрепям момчетата във всеки мач”, цитиран е Сотириу от Япония, само няколко минути, след като бе представен като футболист на елитния тим от Страната на изгряващото слънце.

“С нетърпение очаквам да опозная културата и начина на живот на Хирошима и, разбира се, Япония. Обещавам да вложа 100% от енергията си в тренировките на терена, както и в играта.Нека работим заедно за постигане на целите на клуба.

Сотириу акостира в Разград през февруари 2021 година след трансфер от казахстанския Астана. Преди това той носи екипите на датския Копенхаген, както и на кипърските АПОЕЛ (Никозия) и Олимпиакос (Никозия).

Той успя да реализира 29 гола в 62 срещи във всички турнири за Лудогорец и стана голмайстор на Първа лига за сезон 2021/2022 година.